Dětské rybářské závody na řece BALKAP CUP SLAPY - ČASTOBOŘ JARO 2020 - 26.06.2020 - 28.06.2020

28.06.2020 12:00

Ve dnech 26 - 28.06.2020 uspořádal Zapsaný Spolek SK BALKAP z.s. (volnočasové sportování dětí - dětí s rodiči - dospělých) další z pravidelných rybářských akcí pro děti s doprovodem na řece pod tradičním názvem BALKAP CUP SLAPY ČASTOBOŘ. Akce se konala v rekreačním středisku Častoboř s plným zajištěním sociálním zázemím (wc + teplá sprcha). Rekreační středisko Častoboř se rozprostírá ve velice krásné přírodě na březích Vltavy. Rybářský revír:401022.  Lokace: Častoboř  Hluboká 40, 264 01 Nalžovice, 49.734357, 14.361090  v těchto místech spadá do povodí Slapské přehrady. Dětské rybářské závody zde pořádáme velice rádi a z ohlasů účastníků, to je i správná volba místa pro takovýto druh volnočasové sportovní akce pro děti s rodiči či doprovodem.  

 

Nyný již k samotným rybářským závodům  Sraz účastníků byl tradičně nastaven na pátek 26.06.2020 od 17h a od 18h byly rybářské závody zahájeny. Ukončení závodů bylo nastaveno na neděli 28.06.2020 v 11h s následným vyhlášením výsledků ve 12h. Jelikož se jednalo o řeku, kde je zapotřebí si místo u vody včasně zarezervovat a rovněž i v předstihu lovný sektor prokrmit, někteří z účastníků dorazili již ve čtvrtek okolo oběda. Od počátku rybářských závodů až do samého závěru, nám přálo počasí a bylo přes den nádherné slunečno a v noci teplo, že i díky tomu děti vydržely u vody dlouho do noci a užívaly si svou účast v maximální možné míře co sami vydržely. Zásadní časové limity jsme jim nijak nekladli a mnohdy byly i díky tomu u průtů, co vykazovaly záběr, dříve než doprovd. Své pruty si většina dokázala po celou dobu obsloužit zplna sama. První úlovky začaly přicházet již krátce po zahájení rybářských závodů a úspěch dětí přicházel i téměř v úplném závěru. Rozhodnutí o pořadí prvních čtyř týmů přišlo převážně v brzkých ranních hodinách ze soboty na neděly, kdy jak tým Votic dokázal počtem ryb (součtem cm) předčít Floutky, se kterými se o prvenství přetahoval, tak i tým Chyť a pusť svým úspěšným závěrem předčil tým BALKAP FISH. Tím byl tento rybářký závod velice napínavý a pestrý na zvraty v pořadí. 

 

Pro děti jsme měli připravenu soutěž ve vláčení a i díky počasí se soutěž vydařila a děti si ji zplna užívaly. Ondrovi Ballonovi se zde pořažil i velice pěkný úspěch na třpitku, kdy po 3tím náhozu a zahájení vláčení, za třpitkou vyraazil okoun zajímavých rozměrů (35cm). Tímto úspěchem si i zasloužil mimořádnou ohodnocení v kategorii dětských jednotlivců. Při vláčení jsme propluli s dětmi vždy více jak 2h úseky po obou březích vč. zátoky. S ohledem na  veliost člunu, jsme děti nabírali max po třech. Děti zkoušely různé vláčky a převážně třpitky a woblery ale nechyběly ani gumy jak nymfy, tak kopýtka, tak i twistery. Bude to ještě dlouhá cesta k praxi a zkušenostem. Vláčení je jedna z technik co nikdy neomrzí ale rovněž je zde důležitá praxe a správná volba vláčky pro danný okamžik a s tím i spojená technika.

 

Součas každých dětských rybářských závodů BALKAP CUP, je i kotlíkový buřt guláš v 25L litinovém kotlíku na který se všichni pravidelní i nový účastníci značně těší, jelikož tak skvělou chuť co tento guláš dosahuje nelze nevyzdvihnout. V průběhu závodů dokáže hodně přijít k chuti a vylepšit i již tak dobrou náladu. 

 

Rovněž nemůže chybět ani teplý čaj po celou dobu dětských rybářských závodů. I čaj dokáže dotvářet a zpříjemnit čas a zde tomu nebylo jinak. 

   

 

 

Týmy - Jednotlivci - Pořadí závodů 
 
 
   Soupiska účastníků
 
   Připojte se ke skupině na Faceboku "DĚTSKÝCH RYBÁŘSKÝCH ZÁVODŮ BALKAP CUP"
    https://www.facebook.com/groups/1988596837848035/Č

 

   Další akce NA ŘECE již v 18.09.2020  -  20.09.2020 

    Více zde: https://www.balkapcup.eu/novinky/rybarske-zavody/zari-2020/

 

   Za SK BALKAP z.s.

   Luděk Ballon 

   (předseda SK BALKAP z.s.)

   +420 777 70 80 34

    ballon.balkap@gmail.com

    www.balkapcup.eu (volnočasové sportování dětí - dětí s rodiči - dospělých)